Boekhandels

Van CD naar digitaal

 

Home Academy bestaat 10 jaar. In die tien jaar hebben wij een fonds van meer dan 130 hoorcolleges opgebouwd  die we hoofdzakelijk op CD verkochten via de boekhandels.

 

Door de technologische ontwikkelingen verandert, zoals bij de muziekindustrie, de manier waarop onze klanten de hoorcolleges beluisteren: van  CD-speler naar de PC, smartphone en tablet.

 

Die ontwikkeling is het afgelopen jaar zo snel gegaan, dat wij eerder dan verwacht hebben moeten besluiten geen cd’s meer te laten  maken van nieuwe hoorcolleges.  We verkopen onze hoorcolleges nog louter als download en via streaming diensten.


Verkoop downloads via uw website

 

Graag willen wij de jarenlange samenwerking met de boekhandels ook in het digitale tijdperk behouden. En dat kan heel eenvoudig! U kunt namelijk de verkoop van de downloads van onze hoorcolleges (en alle luisterboeken van o.a. Rubinstein) verkopen op uw website via de dienst van Het Luisterhuis. Onderop deze email wordt uitgelegd hoe het werkt.  Het gaat om een eenmalige aansluiting en daarna heeft u er geen omkijken meer naar, maar geniet u wel van de omzet.

 

Wij willen u graag danken voor de samenwerking in de afgelopen 10 jaar en hopen nog vele jaren de samenwerking te kunnen verlengen. We verwachten 15 nieuw hoorcolleges per jaar aan te bieden die u eenvoudig via uw digitale e-mail nieuwsbrieven kunt promoten.

 

ls u een goed voorbeeld wilt zien hoe de verkoop van downloads is geïntegreerd in de website van een boekhandel, moet u een kijkje nemen op www.vanstockum.nl.


Huidige voorraad van hoorcolleges op CD blijft leverbaar via het CB

 

Een groot deel van onze huidige voorraad van CD’s blijft beschikbaar via het CB. U kunt die dus blijven bestellen en verkopen.

 

 Vragen of overleg?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheid van digitale verkoop overleggen, dan kunt u ons bellen of mailen op 0182 – 370001 en info@home-academy.nl. Samen met Het Luisterhuis helpen we u graag om onze toekomstige samenwerking mogelijk te maken. U kunt Het Luisterhuis ook direct benaderen. De contactinformatie staat hieronder.

 

 

Bijgaande informatie over Luisterhuis, een onderdeel van Luisterrijk BV

 

Luisterhuis biedt de webshop/softwareontwikkelaar twee diensten:

 

* een ‘product-feed’ (catalogusinformatie over alle leverbare producten, met oa ISBN, titel, ondertitel, taal, auteur(s), biografieën, social media adressen, spreker(s), flaptekst, recensies, beelden in meerdere resoluties, luistervoorbeeld in MP3, NUR, uitgever, ISBN van cd-versie, oorspronkelijke uitgever, trefwoorden). Deze product-feed kan gebruikt worden om de website geautomatiseerd te vullen met alle luisterboekeninfo.

* een ‘fulfilment service’ (de digitale download dienst, waarmee een luisterboekdownload aan een consument gestuurd wordt).

 

De technische handleiding (Reseller API) waarin dit wordt beschreven, is bijgevoegd.

 

Het businessmodel van Luisterhuis is als volgt:

 

* geen aansluitkosten

* geen abonnementskosten

* 20% korting op de advies verkoopprijs van elke download

* geen transactiekosten

 

De kosten worden eens per kwartaal, achteraf afgerekend. Verkopen boekhandels geen downloads, dan kost het dus niets.

 

Als boekhandels een volgende stap willen zetten kunnen we – vrijblijvend – een testaccount aanmaken, zodat zij een API-koppeling kunnen bouwen en testen.

 

Klik hier om meer te lezen over Het Luisterhuis voor webshops.
Klik hier om meer te lezen over het aanlsuiten van Het Luisterhuis op uw website.

 

Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

 

Luisterrijk BV
Huub van de Pol

t 023-7110398
m 06-51701400
huub@luisterrijk.nl
www.luisterrijk.nl