Marc Reynebeau - hoorcolleges Home Academy  

Reynebeau, Marc

Marc Reynebeau werd geboren in Belgisch Kongo, waar hij tot zijn twaalfde bleef wonen. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent. In 1979 werd hij journalist bij het weekblad Knack, dat hij in 2003 ruilde voor de krant De Standaard.

Reynebeau schrijft naast artikels ook columns en essays. Omdat hij zich in zijn opiniestukken vaak kritisch opstelt tegen het Vlaamse separatisme, wordt hij ook een ‘belgicist’ genoemd. Hij is een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Zo was hij lange tijd de eenmansjury van de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld. Voor Canvas trok Reynebeau in 2005 samen met muzikant Johnny Rotten door Engeland in het reisprogramma Reynebeau & Rotten.

Reynebeau is lid van de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis. Boeken van zijn hand zijn onder meer Een geschiedenis van België en Struikelend door het leven, waarin hij zijn eigen geschiedenis vertelt. 

Een geschiedenis van het moderne België

Een hoorcollege over de naoorlogse geschiedenis van België vanaf 1945
Door: Reynebeau, Marc
Prijs: € 24,00


In zijn hoorcollege van vier uur schetst Marc Reynebeau een helder overzicht van het naoorlogse België. In zijn eigen onnavolgbare stijl bespreekt Reynebeau niet alleen de grote lijnen en structuren, maar vertelt hij ook over .... Lees meer