Over Ons

Home Academy bestaat 20 jaar!

In 2023 bestaat uitgeverij Home Academy 20 jaar. Het vaktijdschrift Boekblad besteedde aandacht aan ons jubileum. Lees hier het interview.

Home Academy

Home Academy geeft hoorcolleges uit voor thuis en onderweg. Direct te downloaden of onbeperkt te beluisteren in de Home Academy Club. Interessante onderwerpen, van geschiedenis tot natuurwetenschappen, voorgedragen door boeiende sprekers. Zo kan je kennis opdoen in de auto, in de trein, op de fiets of thuis op de bank. Download de Home Academy app voor het beluisteren van onze hoorcolleges op een mobiel of tablet.

De voordelen

  • Kennis opdoen: waar en wanneer men wilt
  • Multitasken: combineer b.v. autorijden met kennis opdoen
  • Blijven leren: zonder verplichte inschrijving, diploma’s of tentamens
  • Hersengymnastiek: colleges van Home Academy stimuleren de geest
  • De beste sprekers: alleen topsprekers worden benaderd door Home Academy
  • Entertainment: de colleges zijn naast leerzaam ook zeer vermakelijk.

Wie werken er bij Home Academy?

Home Academy Publishers is door Folef van Nispen tot Sevenaer & Floor Plikaar in november 2003 opgericht. Ze hebben als doel om wetenschap, kunst en cultuur toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Folef van Nispen tot Sevenaer studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en de University of Pennsylvania Law School. Hij heeft een management traineeship doorlopen bij Wolters Kluwer, waarin hij in diverse uitgeeffuncties heeft gewerkt voor achteréénvolgens Samsom, Kluwer Law International en éditions Lamy te Parijs. Hij heeft daarna gewerkt bij uitgeverij ten Hagen & Stam als uitgever op het gebied van E-business en ICT Management. Hij is oprichter en directeur van Home Academy Publishers.

Floor Plikaar studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en Arabisch aan de Universiteit van Jordanië in Amman. Tijdens en na haar studie heeft ze als applicatie programmeur gewerkt voor diverse ICT bedrijven waaronder EuroNet en de start-up PowerDNS. Haar specialisatie ligt op het terrein van Open Source systemen. Ze is mede-oprichter van het in november 2003 opgerichte Home Academy Publishers.

 

 

 

Hoe is het idee van Home Academy ontstaan?
Folef: “Uit de behoefte zelf wat aan geestelijke verrijking te doen. Ik wilde graag hoorcolleges volgen op het gebied van de wijsbegeerte. Helaas bleek het aanbod in mijn regio gering. Telkens als ik na veel moeite wat vond, bleek mijn agenda al vol te zitten.Toen rees bij mij de vraag: waarom kan ik niet colleges op audio-cd kopen? Ik zit vaak in de auto en zou het geweldig vinden als ik dan naar hoocolleges kan luisteren. Toen ik ontdekte wat er allemaal op de Amerikaanse en Engelse markt aan audioproducten bestaat, is voor mij het idee gaan leven. Ik heb onderzoek gedaan en ben een business plan gaan schrijven. Alles wees de goede kant op. Via mijn vrouw ontmoette ik Floor. Ik zocht een zakelijke partner en zij een nieuwe uitdagende baan. Ze geloofde in het concept. Een partnership was ontstaan en niet veel later Home Academy Publishers”.

Home Academy winnaar van de No Budget PR Prijs van Write Media

Minimaal 1x per jaar verzorgt Write Media een zogenaamd ‘no budget PR’ project. Het gaat hierbij om een startende onderneming of project waarbij pr een beslissende rol speelt in de communicatie. Write Media onderkent het belang van nieuwe initiatieven en ondernemers. Wij begrijpen ook dat ondernemers voorzichtig met hun beschikbare geld om moeten gaan.

Write Media over Home Academy: ‘De originaliteit van Home-Academy gecombineerd met de durf en het ondernemerschap van de initiatiefnemers heeft Write doen besluiten om in 2004 voor het startende bedrijf de public relations te gaan verzorgen’.

Home Academy winnaar de van de Baby Tycoon Award 2005

Op maandagavond 27 juni 2005 is in het Kurhaus te Scheveningen Home Academy Publishers de winnaar geworden van de Baby Tycoon Award. In een spannende finale waarin een deskundige jury de drie finalisten kritisch ondervroeg aan de hand van ingeleverde business plannen werd Home Academy Publishers de overtuigende winnaar van de Award.

Naast de trofee won Home Academy een geldbedrag van € 5000,-

De Baby Tycoon Award is dé startersprijs voor de regio Haaglanden.


Home Academy winnaar Jos Withagen Mediaprijs 2009

Uit handen van juryvoorzitter Paul Schnabel ontvingen de oprichters van Home Academy op 25 mei j.l. de Jos Withagen Mediaprijs, één van de drie categorieën van de Eurekaprijs die werd uitgereikt.

Deze prijs wordt onder auspiciën van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toegekend aan de beste prestaties op het gebied van het populariseren van de wetenschap en kennis naar een groot publiek.