Jaap Verheul  

Verheul, Jaap

Hoofddocent cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht

Dr. Jaap Verheul is hoofddocent cultuurgeschiedenis en coördinator van het amerikanistiekprogramma van de Universiteit Utrecht. Hij was Fulbright-onderzoeker aan de University of Pennsylvania en heeft gedoceerd aan UCLA en andere Amerikaanse universiteiten. Zijn onderzoek richt zich op de Amerikaanse intellectuele geschiedenis en trans-Atlantische beeldvorming en zijn publicaties beslaan het terrein van de Nederlandse en de Amerikaanse cultuurgeschiedenis. In het Historische Nieuwsblad heeft hij een rubriek waarin hij Amerikaanse historische boeken bespreekt.

Verheul is mede-redacteur van onder andere American Multiculturalism after 9/11: Transatlantic Perspectives (Amsterdam University Press 2009) en Discovering the Dutch: On Culture and Society of the Netherlands(Amsterdam University Press 2010). 

De Verenigde Staten

Een hoorcollege over de geschiedenis van Amerika, van Columbus tot Obama
Door: Bilt, Eduard, van de | Rossem, van, Maarten | Verhagen, Frans | Verheul, Jaap
Prijs: € 29,95


De Verenigde Staten zijn nog steeds het machtigste land ter wereld en een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier historici geven in deze serie colleges een verhelderend beeld van deze korte maar zeer intrigerende .... Lees meer